Elrajtolt az I. Motoros Borok Útja Rallye - percről-percre

Napsütéses reggelre virradt Budapesten, ami ideális körülményeket teremt arra, hogy a Kincsem Parkból elrajtoljon a Magyar Borok Útja Rallye két évtizedes hagyományain alapuló Motoros Borok Útja Rallye, idén első alkalommal. Az Autószektoron két napon keresztül percről-percre a verseny minden mozzanatáról tudósítunk!

 

 

További fotók a motoros Magyar Borok Útja Rallye Facebook oldalán!

16:30 Pici késéssel, de az esőt megúszva elégedetten érkeztünk meg egyik kedvenc szálláshelyünkre, a Hunguest Grandhotel Galyába. Pihenés, wellness, borkóstolás - ezek várnak ránk vacsoráig.

I. Mototos Borok Útja Rallye

16:00 Volt időnk a tájban is gyönyörködni, így versenyző társainkkal meg is álltunk egy fotó erejéig a hegyi felfutón.

I. Mototos Borok Útja Rallye

14:00 Végre megérkeztünk a Dubicz Borászathoz, avagy a Borpalota udvarára, amit tavaly, az autós Rallye-n is nagyon kedveltünk. Most pedig megtudtuk azt is, hogy a pinceredszerük valójában sokkal nagyobb, mint amibe akkor betekintést nyertünk. No meg itt fogyaszthattuk el kései ebédünket, ami nagyon ízlett mindannyiunknak. Nem is nagyon akaródzott tovább menni, amihez hozzájárult a csodálatos napsütéses idő, és a kialakulóban lévő kánikula is. Kihajtáskor a mázsálón kellett megtippelni a motorok és motorosok ebéd utáni súlyát, majd irány a hegy, avagy a napi befutó felé Galyatetőre.

I. Motoros Borok Útja Rallye

13:40 Rendőri felvezetéssel elindult a Rallye mezőnye, hogy Gyöngyös belvárosában motoros felvonulással adják hírét, hogy itt jártunk!

I. Motoros Borok Útja Rallye

13:30 A Fő téri színpadon Hiesz György, Gyöngyös polgármestere köszöntötte az I. Magyar Borok Útja Rallye mezőnyét, és számtalan indokot sorolt fel, ami miatt érdemes újra és újra visszatérni a Mátrai borvidékre, és annak kapujába, Gyöngyös városába.

I. Motoros Borok Útja Rallye

Megay Róbert Péter, a Rallye főszervezője emlékeztetett arra a tavaly augusztusban tett ígéretre, melynek eredményeképp ismét, a motoros rendezvény keretében is ellátogattunk a városba, és a magunk módján hozzájárultunk a borvidék és a kiváló mátrai borok népszerűsítéséhez.

I. Motoros Borok Útja Rallye

13:00 Visszakanyarodtunk Gyöngyös irányába, ahol a Nyilas Pincészet és a Nandi Magdi Borászat után szépen sorban csorogtunk be Gyöngyös főterére.

I. Motoros Borok Útja Rallye

12:20 Egy erősebb gázfröccsel átsiklottunk Gyöngyöstarjánba, ahol ugyan utolért minket az eső, szerencsére azonban nem áztunk bőrig. Zita, a háziasszony friss pogácsával és rétessel várt bennünket a teraszon, miközben a házban éppen az M1 készített interjút Herczeg Ágnes borszakértővel, aki egyébként éppen ma reggel vette át vadonatúj 300 ccm-es Vespáját. ű

I. Motoros Borok Útja Rallye

11:30 Stábautónk átrobogott a Molnár és fiai Pincészethez, ahol megcsodálhattuk a legutóbbi, tavaly augusztusi látogatásunk óta átadott vadonatúj épületeket és eszközparkot. A lopós feladat megdolgoztatta a versenyzőket, igaz, bor helyett vizet kellett időre "kiszippantani" a hordóból, hiszen mégiscsak első a közlekedésbiztonság.

I. Motoros Borok Útja Rallye

11:20 Élő bejelentkezés az M1-en, ahol Megay Róbert Péter főszervező elmesélte az I. Motoros Borok Útja Rallye kezdeményezés célját, majd Pálinkás Attila, az abasári Pálinkás Pincészet borásza mondta el, miért tartják fontosnak, hogy fogadó állomásként részt vegyenek a Rallye-ban

I. Motoros Borok Útja Rallye

9:30 A síkságon még szikrázó napsütés, a Mátra kapujában már kissé borongós idő fogadta a mezőnyt. "Nem vagyunk cukorból!' - jegyezte meg Semmi-Kis Tünde, jelezvén, hogy az esetlegesen leszakadó ég sem jelenthet gondot a versenyzőknek.

9:10 Az első megálló Gödöllőn a Királyi Váróban volt. A fotós feladat nem volt túl nehéz.

Magyar Borok Útja Rallye

8:00 Pontban nyolc órakor Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a Rallye egyik fővédnöke kockás zászlóval indítja útnak az elsőként raajtoló Semmi-Kis Tünde kaszkadőr-szépségkirálynőt. 40 másodpercenként indultak a motorok, így szépen lassan a teljes mezőny elindult a Mátrai Borvidék felé.

Magyar Borok Útja Rallye

7:50 A szokásos csoportkép természetesen idén sem maradhatott el!

Magyar Borok Útja Rallye

7:40 Eligazítás és fővédnöki köszöntő (balról-jobbra: Lukoczky Csilla, a hazai Vespa vezérképviselet Netmoto Kft. marketing vezetője, Tóth Zoltán "Totti" autós műsorvezető, Megay Róbert Péter főszervező, és Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a rendezvény egyik fővédnöke)

Magyar Borok Útja Rallye

 

7:00 A kalóriabevitelről a Bubee italok és a Csabai Kolbászfesztivál csípős csabai kolbásza gondoskodnak

Magyar Borok Útja Rallye

6:45 Érkeznek az első fecskék. A Vespa modell érkezett elsőként :-) Róla még lesz szó a következő két napban!

Magyar Borok Útja Rallye

6:35 Már áll a rajtkapu

Magyar Borok Útja Rallye

6:20 A szervezők a Kincsem Parkban készülnek a rajtra. Remek idő van, kisütött a Nap.

Magyar Borok Útja Rallye