Bodriéknál jártunk

Január 14-én tartottuk idei első borvacsoránkat a Pesti Vigadó Éttermében, ahol Bodri István barátunk volt a borászunk. Aki jelen volt, remekül szórakozott, de sajnos több barátunk síelés, betegség, vagy más családi program miatt nem tudott részt venni. Az ő kérésükre szerveztük meg azt a hétvégi pincelátogatást, melyre február 20-án került sor. Az egyszer biztos, Bodriék tudják, hogyan kell tenyerükön hordozni a vendégeket. A beléjük vetett bizalmat mutatja a számtalan náluk rendezett esküvő, valamint az évek alatt megvendégelt közel 60 államfő, politikus is. Kis csapatunk élményeit a következő sorokban foglaljuk össze.

Bodri_01.JPG

Szombat délelőtt izgatottan gyülekezett a 35 fős baráti társaság a szekszárdi Optimus étterem előtt, a Bodri családi pincészet ékkövénél. Vendéglátóink már a szobakulcsok átvételekor megkóstoltatták velünk a legfrissebb rozéjukat, így vidáman vághattunk neki az estig tartó programoknak.

Miután lepakoltunk, a külön számunkra „lefoglalt” pinceágban találkoztunk, ahol kezdetét vette az ebéd, melynek minőségéért a korábban egy 2 Michelin csillagos konyhán dolgozó séf felel. Faluhelyi gombócleves, faszénen sült grill húsok, mustáros tarja szelet, szecsuáni borsos sertés szűz, zöldfűszeres csirkemell, fóliás burgonya fűszeres túró öntettel és  friss saláta volt a menü, és persze a hozzá kínált, 5 kiváló Bodri bort tartalmazó borkóstoló. Az ebéd pazar volt, úgymint a felkínált borok, ami annyira ízlett a csapatnak, hogy még vettünk magunkhoz belőle délutánra…

Bodri Pincészet látogatása

A délután egy izgalmas, beszélgetéssel egybekötött vetélkedővel folytatódott, közben már készülve az estére összeszereltük a retro, igazi bakelit lemezekkel működő hangrendszert. Kora este megpihentünk egy kicsit, többen a jacuzzi-ban töltődtünk fel az estére, ami 19 órakor a vacsorával vette kezdetét. Kemencés bőségtál, sörben pácolt ropogós sertéscsülök, kacsacomb juharsziruppal és csillagánizzsal sütve, egészben sült tűzdelt sertéstarja fokhagyma ágyon, rakott krumpli, párolt káposzta és házi vegyes savanyúság – mondanunk sem kell, mind a tíz ujjunkat megnyaltuk. És persze mellé újabb, 5 tételből álló borsor is járt, illeszkedve az est hangulatához. Elégedettségünket bizonyítja, hogy a kóstolt borokból előszeretettel rendeltünk fogyasztásra, na meg persze azért, mert barátainknak, családtagjainknak, üzleti partnereinknek is szívesen mutatjuk be, adjuk ajándékba a Bodri Pincészet kiválóságait.

Bodri Pincészet látogatása

A gazdag vacsora után hajnalig tartó mulatás vette kezdetét, ahonnan a tánc mellett a karaoke sem hiányozhatott. A hangulat nagyon jó volt, kivétel nélkül mindenki kirobbanó formában vett részt a táncolásban, éneklésben.

Vendéglátóink vasárnap reggel ínycsiklandó reggelivel várták megfáradt csapatunk résztvevőit, melyet a pincészet legnagyobb termében fogyaszthattunk el. Búcsúzás előtt – az előző napi tapasztalatok alapján – vásároltunk még a legfinomabb borokból, és útnak indultunk hazafelé. Csodálatos egy napot és egy éjszakát tölthettünk el Bodri István „birodalmában”, amit ezúton is köszönünk neki, családjának és munkatársainak.