Cezar Pincészet Borvacsorája

A nagy sikerű Konyári és Demeter Pincészet borvacsorája után örömmel jelentem be, hogy elérkeztünk borvacsora sorozatunk harmadik állomásához! Május 23-án új helyszínen, a Búsuló Juhász Étterem teraszán Császár István barátom a nagyradai Cezar Pincészettől vár Titeket egy kellemes vacsorára!

Császár István Zalaegerszegen született és elsősorban édesanyja hatására sajátította el a szakácsmesterséget. Svédországba kerülve baráti segítséggel és sok év szakmai tapasztalattal vált igazi vendéglátós szakemberré. Vendéglősként mindig is fontosnak tartotta az alapanyagok minőségét, akár ételről, akár italról legyen szó.

1995-ben jött a lehetőség az egykori Littke Pezsgőgyár megvásárlására Pécsett, 2000-ben pedig elkezdődtek a telepítések Nagyradán, a Kis-Balaton szomszédságában.

Napjainkban nagy hangsúlyt fektetnek a magas minőségű termékek előállítására, mivel ebben látják jövőbeni sikereik zálogát.

Ahhoz, hogy boraik minőségét garantálni tudják, elkezdtek válogatott minőségű szőlőbirtokokat vásárolni a kis-balatoni régióban, és az évek múltával kialakítottak egy borászatot Nagyradán. Körülbelül 100 hektár kiváló minőségű szőlővel rendelkeznek, ahonnan szép kilátás nyílik a Kis-Balatonra. A fehérbor előállítása volt jellemző korábban erre a vidékre, de a talaj és időjárás-vizsgálatok után úgy gondolák, hogy talán vörösborkészítésre is optimális a vidék. Az emberek „őrültnek” tartották, mikor belevágott ebbe a kockázatos vállalkozásba, de az évek során bebizonyítoták, hogy a szőlőben és a borászatban folytatott aprólékos munkával első osztályú bort hozhat ez a vidék, a vörös és a fehér fajtában egyaránt.

Egyre több vásárló érdeklődik az új és izgalmas termékek, borok iránt. Luis Fuentes chilei születésű borászuk segítségével megmutatták, hogy Magyarország valóban képes érdekes és versenyképes borokat készíteni a világpiac számára.

Elismerve a történelmet és a klasszikus magyar szőlő büszkeségeit, lassan bevezették a nemzetközi szőlőfajtákat a szőlészetbe. A termelésben jellemző ma a fehérek közül a Rizlingszilváni, Zöld Veltelíni, Nektár, Chardonnay, Sauvignon Blanc, a vörösek közül pedig a Kékfrankos, Zweigelt, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Malbec és a Syrah. 2006 tavaszán megnyitották új borászati épületünket Nagyradán.

A borvacsorára jelentkezni az itt látható elérhetőségek valamelyikén lehet.

Forrás: Cezar Pincészet honlapja