Demeter Pincészet borvacsorája
Április 11-én tartjuk soron következő borvacsoránkat a Demeter Pincészet közreműködésével. A finom fogások mellett Demeter Csaba öt különleges borát ismerhetjük meg, a 2011-es Hangát, a 2011-es 1/2 8 Sillert, a 2011-es Egri Csillagot, a 2009-es XY-t és a 2006-os Cabernet Franc Merengő dűlőt.

 

Demeter Csaba olyan borokat szeret készíteni, amikre büszke lehet, mert nagy minőségűek, határozottak, érett jegyeket mutatnak, benne van minden érték, és természetesen ott a másik kategória, melyeket bármikor elő lehet venni, könnyen ihatók, nem kell túl nagy figyelmet fordítani rájuk, mégis velünk maradnak.

A Demeter Pincészet 20 hektáros területén, hagyományos módon foglalkoznak szőlőikkel, idős ültetvényeik öt dűlőben teremnek Eger határában. A borkészítésnél is ezt a szemléletet tartják: minden a borral kapcsolatos tevékenységben a tradicionális eljárást követik; a bor diktál, ők pedig figyelnek minden apró jelzésére. Így van meg közöttük az a tökéletes harmónia, amit a közönség is megtapasztalhat és megismerhet minden palack borban. A pincészet Eger egyik legrégebbi pincesorán, a Kőlyuk Pincesoron található, a pinceágak több mint 400 méter mélyen húzódnak a hegybe. A pincéket bővítették, szépítették, 2001-ben elnyerte "Az Eger legszebb pincészete" díjat. Minden pinceágnak megvan a saját feladata, szőlőfeldolgozás, hordós és palackos bor érlelés, vendégfogadó hely.

Demeter Csaba mindig újít, kísérletezik, követi saját elképzeléseit és a borfogyasztók folyamatosan változó igényeit is. Töretlen munkájának eredményét mi sem bizonyítja jobban, hogy Demeter Csaba 2011 Legjobb Fiatal Magyar borásza lett. Az elmúlt években a Demeter pincészet sorra nyerte a hazai és nemzetközi elismeréseket. A legsikeresebb a Bordeauxi Challenge International du Vin-en voltak, ahol a pincészet a legsikeresebb magyarországi pincészetként szerepel, a 4 arany, 7 ezüst, és 9 bronzérmével.

Ha érdeklődik a Demeter Pincészet munkájáról, borainkról, látogasson el weboldalukra vagy kövesse őket facebook oldalukon. Email: demeterpinceszet@demeterpinceszet.hu, Tel.: 20/585-11-26, Eger, Kőlyuk Pincesor 28-30.

A borvacsorára jelentkezni az itt látható elérhetőségek valamelyikén lehet.