Dúzsi borvacsora beszámoló

Megtartottuk őszi borvacsora sorozatunk első estélyét az óbudai Rozmaring étteremben, ahol fantasztikus nedűknek a zamatát kiegészítette a menüsor is. Az október 7-én tartott fantasztikus esténken több, mint 80 vendég ismerkedhetett meg a sokak számára csak „Rosékirály”-ként ismert Dúzsi Tamás által készített 6 féle borral.

A vacsora sikerén felbuzdulva várunk minden érdeklődőt a november 5-re a Buddha Bar Loungeban tervezett vacsoránkra, amit a méltán kiváló hírű szekszárdi borász Takler Ferenc tart majd.

Dúzsi Tamás, a fantasztikus szekszárdi borász az este könnyedségét fokozta és tette különlegessé a borokhoz fűzött személyes történeteivel, élményeivel. Megkóstolhattuk a 2013-as évjáratú Kékfrankos és Cabernet Franc Roséit, továbbá ízelítőt kaphattunk a pincészet vörösboraiból is, melyek szintén kivételes íz világúnak és minőségűnek bizonyultak.

A résztvevőknek volt szerencséjük megkóstolni már elfeledőben lévő Kadarkát (2011), mely a pincészet hagyományos, öreg tőkéiről szüretelt szőlőiből készül. Terítékre került a Birtok Cuvéeje (2011) ezt követően megtudhattuk, mi is a különbség a Kékfrankos válogatott Görögszó dűlő (2011) és a „Görögszó” (2011) között. Pár szóban: a „Görögszó” bor Cabernet franc és sauvignon párosításából keletkezett, amiket a Görögszó dűlőben termelnek majd, külön-külön égetett barrique hordóban érlelik 1 éven át, majd összefejtve tartályban elegyítik, ezután palackozzák.

A borkedvelők Dúzsi Pincészetben megkóstolhatnak 11 féle rosét, 10 féle vörös, 3 féle fehér és 9 féle vörös házasítású borokat. A rosé boraikkal több külföldi neves megméretetésen is sikereket értek el. 2010-ben az 5 Cannes-i éremmel a világ legsikeresebb rosé termelői közé kerültek. Jelenleg körülbelül 15 éremmel rendelkeznek erről a versenyről.

Az est fényét a kiváló borok mellett tovább emelte Lippai Andrea és Pirók Zsófia, kik a hazai flamenco tánc kiemelkedő táncosai. „A jó bor olyan, mint a Nő” hasonlattal élve adták elő a vendégeket is elkápráztató táncukat. (Pirók Zsófia önálló estje november 12-én a Marczibányi Téri Művelődési Központban tekinthető meg.)

Ha felkeltettük érdeklődését a Dúzsi Pincészet munkája és borai iránt, látogasson el a weboldalukra vagy érdeklődjön a facebook oldalukon keresztül.

A gyorsabb elérhetőség kedvéért:

Email: duzsi.tamas@t-online.hu

Tel.:  +36 30 541 6764

Cím: 7100 Szekszárd, Kossuth L. u. 8.