Együtt gyúrtak a bor szerelmesei

Magos Zoltán, séf vezényletével a Borok Útja Rallye és a Vigadó Catering csapata gondolt egy nagyot és szó szerint belevágtak a 20. Csabai Kolbászfesztivál rejtelmeibe. A szombati nagy kolbászkészítő versenyen 750 csapat között mutathatták meg gyúró- és gasztrotudásukat. Magos Zoltán ezúttal a zsűri csapatát erősítette, így neki leginkább az ízlelőbimbóira kellett összpontosítania, természetesen szigorúan pártatlanul. Munkáját Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke is segítette, aki a Csabai Kolbászklub tagja is egyben.

Borok Útja Csapat a Csabai Kolbászfesztiválon

A szervezők a fesztivál hagyomány jellegét idén is megtartották, minden évben ugyanazt szeretnék hozni, hiszen, aki megszerette ezt a rendezvényt, ezt a hangulatot, arról hiszik, hogy mindig örömmel jön el Békéscsabára. A fesztivál elsődleges célja továbbra is a disznótori szokások megőrzése és továbbadása, a kolbászkészítési hagyományok tovább örökítése volt. Ezt jól szolgálja a 20. fesztiválra megjelent A CSABAI – táj, ember, munka, szokás, kolbász, fesztivál című színes album is dr. Ambrus Zoltán, ötletgazda szerkesztésében, amelyet a helyszínen mindenki beszerezhetett magának vagy családtagjainak.

Hégely Sándor fesztiváligazgató

"Amikor vége lett a múlt évi fesztiválnak, lényegében már másnap azon kezdtünk dolgozni a feleségemmel – aki a rendezvény programigazgatója – és a munkatársainkkal, hogy miként lehetne a huszadik, jubileumi fesztivált még felejthetetlenebbé tenni a majdani közönség számára" – meséli Hégely Sándor, fesztiváligazgató. "A Csabai Kolbászklub tagjai minden évben aktív részesei a fesztiválnak. A kolbásztöltőversenyek egyre több csapatot vonultatnak fel, de idén még nagyobb volt az ugrás a korábbiakhoz képest is. Az október 29-i, szombati friss kolbászkészítő versenyen 750 csapat gyúrt, ahol többek között olyan különdíjak kerültek kiosztásra, mint a Pesti Vigadó 6x2 főre szóló ebédmeghívása. A nyitónapi ifjúsági töltőversenyen pénteken több mint 200 csapat indult az óvodásoktól az általános és középiskolásokon át egészen a főiskolásokig, egyetemistákig. A fiatalokat igyekeztek minél nagyobb számban megszólítani, akinek természetesen a szórakozásáról is gondoskodtak, így legnagyobb kedvenceik is színpadra léptek a WellHellótól a Halott Pénzig, és idén is volt fergeteges Sausage Party."

Thomas Anders Békéscsabán

Egy igazi újdonság, hogy a neves magyar előadók mellett olyan világsztárok is koncerteztek, mint a Thomas Anders fémjelezte Modern Talking Band vagy Dr. Alban. A retro bulik királyaira még nagyon is kíváncsi a közönség, és a világ különböző színpadjai után most a fesztivál főporondját hatalmas tömeg előtt koptatták. Emellett az operett és musical sem hiányozhatott a műsorról. A családokra, a legkisebbekre gondolva pedig számos családi program, gyermekszínházi előadások színesítették a programot.

Borok Útja Csapat a Csabai Kolbászfesztiválon

A Borok Útja Rallye csapata végül a kolbászgyúró verseny egyik különdíját hozhatta el! Ezúton is gratulálunk a csapat minden tagjának és köszönjük a szervezőknek a felejthetetlen élményt. Ki teheti, jövőre mindenképp látogasson el Békéscsabára. Miért? Mert a csabai Csabán az igazi!