Elrajtoltunk! A Rallye 1. napi beszámolója

Augusztus 28-án péntek reggel csodálatos napsütésben gyülekeznek a versenyzők, hogy elfoglalják a rajthelyeiket, hiszen ma indul útjára a megújult Magyar Borok Útja Rallye, hogy felfedezze a Balatoni Borrégiót, népszerűsítve hazánk turizmusát, borvidékeit, borászatait, valamint a biztonságos közlekedést.

6:15 Folyamatosan érkeznek a versenyzők. Buda Márton, a Rallye házigazdája is megérkezett. Hétkor ünnepélyes megnyitó lesz, addig is csabai kolbász kóstolás...

Magyar Borok Útja Rallye

A képre kattintva GALÉRIA nyílik!

7:50 Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke is elrajtolt.

Magyar Borok Útja Rallye

A képre kattintva GALÉRIA nyílik!

10:15 Már bőven úton vagyunk a Balaton felé. Mi a stábautóval a 8-as úton csalunk az egyre essélytelenebbnek tűnő M7-es autópályávaal szemben. Ja, és vannak még képeink a rajtról.

Magyar Borok Útja Rallye

A képre kattintva GALÉRIA nyílik!

11:00 Megérkeztünk Somlójenőre, a Nagy-Somlói Borvidék szívébe. A Kancellár Pincészet, majd a Tornai Pincészet meglátogatása következik.

Magyar Borok Útja Rallye

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke általában betalál. Így történt ez most is, a borosdugó célbadobó feladatnál. A képre kattintva a délutáni élmények galériáját tekintheti meg.

12:30 Pici csúszásban (de ez nem véletlen, hiszen nagyon szívesen töltöttünk az előírtnál több időt Somlójenőn) folytatjuk utunkat a Folly Arborétum és Borászat irányába. 45 perc és odaérünk. Addig próbálunk (a sofőr kivételével) regenerálódni.

13:20 Follyéknál csodálatos környezet, a Balaton pazar látványa, családi élmények szinte korlátlan tárháza várt minket. Körbejártunk, kóstoltunk (a borok mellett a fenyőrügy szörpöt mindenképpen érdemes kipróbálni), vetélkedtünk, és haladtunk tovább, hiszen a Rallye azért mégiscsak egy verseny.

Magyar Borok Útja Rallye

A képre kattintva a napközbeni események galériája nyílik

14:00 Borbélyék családi pincészete az arborétumtól csupán néhány kilométerre, szőlőültetvényük kellős közepén található. Valódi családias hangulat, barátságos kiszolgálás, kiváló borok (mi a Rózsakőre szavazunk, ami 3 hónapos fahordós érlelés mellett fantasztikusan friss tudott maradni)...

14:45 Badacsonytomaj, Halászkert Étterem, finom. Kicsi pihenő, már a versenyzőknek, mert nekünk, a stábnak ez a melós rész. Mindjárt töltjük is a fotókat! Addig is érdemes a Rallye Instagram oldalátböngészni a pillanatképekért.

15:30 Ebéd után egy jó fröccs? Fischeréknél erre is volt lehetőségünk. Aki még "úgy" volt, annak kellett a részegszemüveg az ügyességi feladathoz...

Magyar Borok Útja Rallye

Kéz a kézben a biztonságos közlekedésért - avagy részegszemüveges ügyességi feladat a Magyar Borok Útja Rallye-n

16:00 Két kilométernyi földúton vezet az út a balatoni Toszkánához, de a látvány és az életérzés megérte a döcögést. Megérkeztünk a Liszkay Borkúriához, ahol a medence, csobogó, a társaság, no meg a finom borok ragadták magukkal a társaságot.

16:40 A mai utolsó állomásunk, vagy ahogy mondani szokták: "végül, de nem utolsósorban" a Villa Tolnay Pincészethez látogatunk el. Bea, a háziasszony fantasztikusan finom falatokkal vár minket, és nemkülönben ínyünkre való az olasz és rajnai rizlingjük is a tavalyi esztendőből. Itt már nem sietünk, szívesen fogadjuk az utántöltést, marad idő még a beszélgetésre, a bohóckodásra, és a közös fotókra. Még néhány kilométer a befutóig Tapolcára, a Hunguest Hotel Pelionba.

Magyar Borok Útja Rallye

Csipet-csapat a Villa Tolnay Pincészetnél

20:00 1. nap cél, Tapolca, Hunguest Hotel Pelion. A sofőrök fellélegezhetnek. Egészségükre. Szép volt, fiúk-lányok!

Forrás: Autószektor