Fischer Borászat Borvacsorája

Jövő héten csütörtökön, azaz április 10-én tartjuk következő borvacsoránkat. Ez alkalommal a badacsonyi Fischer Borászat mutatkozik be. A 2013. évi Magyar Borok Útja Rallye résztvevői számára ismerős lehet a pincészet, hiszen tavaly a szombati nap záró állomásaként fogadták a mezőnyt.

A Fischer család 1931 óta foglalkozik a borászattal. A Fischer család 2002-ben döntötte el, hogy Magyarországon a Balatonnál borászatot alapít és 75 hektáron szőlőt telepített a Szent –György hegyen, a nyugvó vulkán lábainál.  Egy teljesen új borászatot építettek ki 2002-2006 között, és a termés feldolgozása 2006-tól helyben történik.

A Fischer pincészet tradicionális borászata a modern ültetési- és pincetechnológia ésszerű ötvözete. Nem hanyagolható el a Balaton befolyásoló klímája és a terület vulkanikus kőzetű talaja, melyek lehetővé teszik a borok számára, hogy különleges ásványi tartalommal érjenek be. A meredek dombok és a vulkáni kövekbe emelt szőlőültetvényekkel, teraszokkal fedik be a talajt, ezek keretezik a bazalt lerakódást, mely savakban gazdag borokat kölcsönöz a teljes ízértéknek és íznek.

Az extra minőségi bor mindig nagyon fontos helyet képvisel a Fischer családban, a szőlőültetvényeket nagyobb tőkesűrűséggel telepítették, hektáronként több mint 6500 tőkével. A nagy tőkesűrűségnél kevés szőlő terem egy tőkén (kb. 1,2-1,5 kg). A többletráfordítás optimális termésminőséget eredményez.

A szőlőfeldolgozás  során a  legkorszerűbb és a minőség szempontjából a legkíméletesebb technológiát alkalmazzák, hogy a bor a várt minőséget adja. A fehér borokat 16 ºC-os klimatizált helyen erjesztik, hogy a bukéja megmaradjon. A vörösborok, az optimális aromájuk megőrzése miatt 14 napig erjednek a cefrében.

A 75 hektáros területen mind vörös, mind fehér szőlőt telepítettek. A 8 fajta 2/3-ad része vörösbor - Zweigelt, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Franc und Syrah - és a maradék 1/3-a fehérbor  -Sauvignon Blanc, Chardonnay és Pinot Blanc).

Borvacsoránkat új helyszínen, a Larus Étteremben tartjuk, ahol Várvizi Péter séf állította össze a borvacsora menüjét. A borvacsorára április 7-ig, hétfő 12:00 óráig lehet jelentkezni! A határidő lejárta után beérkezett foglalásokat és lemondásokat már nem tudjuk rögzíteni. További információkért itt keressenek minket!

Fischer meghívó