I. Motoros Borok Útja Rallye végeredmény

A szállodába érkezés után ismét vártak minket a borászok a csodálatos panorámával rendelkező teraszon. Ezen a délutánon Abasárról a Molnár és Fiai és Pálinkás Attila, Egerből a Gróf Buttler és Ostorosbor, valamint a Tokaji Borvidékről, Tarcalról a Basilicus Borkultúra Központ csodálatos borait kóstolhattuk meg. Itt már ment az esélylatolgatás, hogy ki hol végezhetett a 400 km és a 11 feladat teljesítése után.


Ksi Viki és Semmi-Kis Tünde

Hogy tovább húzzuk az idegeket, a díjátadó előtt még tombolasorsolát tartottunk, melynek bevételével a Magyar Borok Útja Társadalmi Felelősség Programot támogatjuk, azaz ebben az évben a hajléktalanok egészségügyi szűrésére és ellátására gyűjtünk. Ehhez a nemes célhoz nem csak a tombola megvásárlásával, hanem a regisztrációs napon és a motorok leadásánál bemutatott kis Vespa makettek vásárlásával is hozzá lehetett járulni. A tombolasorsolásban Semmi-Kis Tünde segédkezett Megay Róbert Péternek és bár ő feladata az ajándékok átadása volt, a Vespa által felajánlott ajándékcsomagot Botka Tamás pont Tündének sorsolta ki. A fődíjat, a Vespa magyarországi képviselete által felajánlott Vepsa teszthétvégét Czinege László, Heves megyei rendőr főkapitány úr nyerte, ezúton is gratulálunk neki!

Nokta Balázs a szerencsés tombolanyertes

A tombola után elérkeztünk a hétvége talán legizgalmasabb pontjához! A díjakat Kis Viktória és Megay Róbert Péter adták át. Először is a borászokat díjaztuk, ugyanis a délutáni szállodai kóstoló alatt a versenyzők szavazatokat adhattak le a verseny legjobb fehérborára, roséjára és vörösborára. A díjazott pincészetek és boraik a következők:

Legjobb fehérbor
Basilicus - Tokaji Cuvée " Mindenjó" 2011

Legjobb rosé
Molnár és Fiai Pincészet - Kékfrankos Rosé 2015

Legjobb vörösbor
Kovács Pincészet - Fajzat Cuvée

Fővédnöki díjak
Egy-egy díjat ajánl fel az egyéni szempontrendszere alapján legeredményesebb csapatnak két fővédnökünk, Dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr és Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter úr. Úgy gondoljuk, méltán töltheti el büszkeség azokat a versenyzőket, akik ebben az elismerésben részesülnek.

Földművelésügyi minisztérium különdíja
Lukoczky Csilla és Rieb György, a Vespa magyarországi képviselői

Belügyminisztérium különdíja
Czinege László, Heves megyei r. főkapitányság

Fair Play díj
Ezt a díjat idén Borbás Balázs, 7. rajtszámmal induló versenyzőnk kapta, aki egy 50 ccm Vespával teljesítette a teljes távot és a verseny minden feladatát. Kitartásához gratulálunk neki és a kis Vespa robogónak is!

Kóborlók kupája
A versenynek van egy különleges díja, a Kóborlók kupája, melyet az a csapat viheti haza, akik bár nagyon igyekeznek, de a legtöbb hibapontot gyűjtik össze úgy, hogy egyetlen feladatot vagy állomást sem hagy ki a két nap során. Ez az egyik legkönnyebben megszerezhető díjnak tűnik, de évről évre egyre többen szállnak harcba érte. Ezúttal a 2. rajtszámmal és 1917 hibaponttal célba érő Stefano Favaro – Csikesz Erika páros vehette át a legtöbbek által áhított díjat!

A különdíjak után az abszolút kategória dobogósai következtek, akik minden állomáson jártak, minden feladatot teljesítettek, a lehető legkevesebb hibaponttal. Lássuk, kik is állhattak az I. Motoros Borok Útja Rallye dobogójára!

III. helyezett: 14. rajtszám – 1200 Hibapont – Szabó László + Kállay Mónika

II. helyezett: 25. rajtszám – 829 hibapont - Fekete László

I. helyezett, azaz az I. Motoros Borok Útja Rallye nyertese:
9. rajtszám – 684 hibapont Janus Mihály – Kiss Judit

Nyertes

Még egyszer gratulálunk minden díjazottnak és résztvevőnek! Köszönjük, hogy ilyen fegyelmezetten és lelkesebn vettetek részt a feladatokban! Reméljük, jól éreztétek magatokat, találkozzunk jövőre is!

Első nap részeredménye
Összesített végeredmény

Feladatlista