Nincs megállás - 2. nap beszámolója

Új napra virradt a megújuló XXI. Magyar Borok Útja Rallye-n. Kis túlzással pihenten, de mindenképpen újult erővel vág neki a mezőny Tapolcáról. A kis-balatoni tájon keresztül kerülték meg a versenyzők a magyar tengert, hogy aztán felfedezzék a dél-Balaton pincészeteit. A délután folyamán Balatonlelle és Zamárdi környékén lehet találkozni a felmatricázott versenygépekkel.


7:00 Ébresztőőőő! Reggeli, stábértekezlet. A versenyzők jelentős része már az étteremben fogyasztja a reggelit, hogy újult erővel tudjon nekivágni a több mint 300 kilométeres távnak.

8:20 Rajtol az első autó.

Magyar Borok Útja Rallye

A képre kattintva galéria nyílik!

9:20 A stábautóval is elrajtolunk. A legnagyobb fejtörést a tegnap kapott ajándék borok (5x7=35 üveg) csomagtartóban való stabilizálása okozza.

10:20 Érkezünk a mai első pincészethez, ami esetünkben (több intiner alapján megy a mezőny) a kéthelyi Kristinus. Ami tudják mitől különleges? A bormozitól! Na meg az Aloha Informatika szervezésében megvalósított rodeós feladattól...

Magyar Borok Útja Rallye

A képre kattintva galéria nyílik!

11:00 A Cezar pincészetnél a kedvenc hordógurítós feladatunkat ismét sikerrel teljesítettük.

Magyar Borok Útja Rallye

12:30 Egy hosszabb autópályás etap után érkeztünk Balatonlellére a Pócz Pincészethez. Megelőztük a délutáni lakodalom vendégseregét. Hiába, no, sűrű az élet egy ilyen szép helyen, fent a hegyen.

13:30 Nagyon vártuk már a finom ebédet, amit a Szent Kristóf Pincészet kerthelyiségében, kellemes mulatós zenével fűszerezve a Pesti Vigadó Éttermének közreműködésével költhettük el. Isteni volt, de hát pont erre számítottunk ettől a csapattól. Itt egyébként több feladat is vár a versenyzőkre.

Magyar Borok Útja Rallye

15:00 Kicsit elhúzódott az ebéd, de hát mit van mit tenni, a jó társaság, a jó zene, a szép táj, kellemes környezet adott volt. Szóval indultunk tovább, hogy még cipőkanállal beférjünk az itiner szerint a Fáncsi Hegyi Pince programjába Kötcsén. Tudjátok, kinek van ott hétvégi háza? De most nem is ez a lényeg, hanem a házigazdák vendégszeretete, a sofőröknek a finom málnaszörp, és a meglepetés, ami dedikált, kimondottan nekünk készült ajándék borostasak volt.

15:30 Gázt neki! Komoly késésünket a stábaautóval úgy igyekeztünk leküzdeni, hogy az itinerben leírt útvonal helyett a kompot választottuk. Így viszont mintegy "belső ellenőrként" lefüleltünk több csapatot, akik (hozzánk hasonlóan" ily módon igyekeztek ledolgozni lemaradásukat. A kompozás hatalmas hahotázásba torkollott, érdemes megnézni a Rallye Facebook és Instagram oldalát is...

16:20 Megérkeztünk Badacsonyörsre, a Sipos Borházba. Gyorsan az egyik kedvencünkké vált a pince, a család vendégszeretete, profizmusa, és vendégszeretete miatt. Csak ajánlani tudjuk hétvégi családi programokhoz, balatoni bringás szállásnak vagy akár céges csapatépítőnek.

18:00 A mai utolsó állomásunk a nemesvitai Csali Szőlőbirtok (Krokodil Borászat) volt. Tudjátok, mitől kapta a krokodil nevét?

19:20 Mire stábautónk visszaérkeezett Tapolcára a Hotel Pelionba, sokan már fürdőköpenyben, a szálloda vendégszeretetét és wellness szolgáltatását élvezve teljesítették a mai utolsó NÉBIH-es feladatot. Hja, egyébként ezeket a sorokat már a medence mellett írjuk, egy (két) üveg rozé társaságában, fröccsként felszolgálva. Hiszen biztonságban, egészségben megérkeztünk, a sofőrökkel együtt megérdemeljük a lazulást. Egészségünkre!