Nőnapi meglepetés a II. Motoros Borok Útja Rallye-n!

A tavalyi nagysikerű debütálás után idén ismét megrendezzük a II. Motoros Borok Útja Rallye-t, mely a már több mint 20 éves autós Magyar Borok Útja Rallye hagyományaira épül.  A nyár első hétvégéjén, 2017. június 2-4. között a Balatonboglári , a Badacsonyi, Balaton-felvidéki, valamint a Balatonfüred-Csopaki Borvidék lankáin 10 pincészetbe látogatunk el. A leggyorsabb hölgy regisztrálóknak meglepetéssel készülünk, így érdemes mielőbb regisztrálni!

Motoros hölgyek, figyelem! Nőnap alkalmából egy kis meglepetéssel szeretnénk kedveskedni Nektek. Az a hölgy, aki 2017.március 14-ig regisztrál az idei programra, egy névre szóló Magnus Rozét kap tőlünk ajándékba a Canter Borház felajánlásából!

A tavalyi évben nem kisebb márka, mint a Vespa állt a rendezvény mellé és a nagy sikerre való tekintettel idén is támogatnak minket, egy nem akármilyen típussal, mint a Vespa GTS 300-zal utazhatjuk körbe Magyarország tengerét. Természetesen a  vállalkozó kedvűek saját motorral is indulhatnak.

II. Motoros Borok Útja Rallye

Ez a Rallye nem a klasszikus értelemben vett verseny, itt nem a gyorsaság a cél. Felszabadult hangulatban, de rendőri ellenőrzés – szondáztatás, traffipax – mellett keressük fel hazánk kiváló pincészeteit egy túra motorozás során, ezáltal szeretnénk felhívni a figyelmet nagyszerű magyar borászainkra, a felelősségteljes alkoholfogyasztásra és a közlekedésbiztonságra.

Mind a sofőröknek, mind az utasoknak tilos alkoholt fogyasztani. Így a pincészetek meglátogatása során a borászokkal való találkozás, a borászat működésének és filozófiájának megismerése még nagyobb hangsúlyt kap. De aggodalomra semmik ok, a borkóstolás nem marad el, ugyanis a motorok biztonságos elhelyezése után a szállodában várják a borászok a versenyzőket, hogy megkóstoltassák a napközben bemutatott borokat. A tájékozódásban meghatározott GPS pontok segítik a versenyzőket, mely nem csak a pincészetekhez mutatja meg a helyes utat, hanem időellenőrző check point-okon is átvezet. Az útvonalról való letérést, az ellenőrző pontok kihagyását vagy a túl gyors haladást a versenybírók hibapontokkal sújtják. A pincészeteknél közlekedésbiztonsághoz és a borászathoz kapcsolódó játékokkal, tesztlapok kitöltésével lehet ellensúlyozni az eredményt.

Motoros Borok Útja Rallye

A verseny szakmai színvonalát jelzi, hogy dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter úr idén is elfogadta fővédnöki felkérésünket. A sportszakmai igazgató posztját ebben az évben is Majosházi Péter tölti be a Chronomoto Team képviseletében, biztonsági főnök Dr. Komáromi Endre, ny. rendőrségi ezredes. Borszakmai elnöknek ez évben Mészáros Kálmánt, a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságának igazgatóját kértük fel, aki szakmai tanácsaival segíti a rendezvény előkészületeit.

Motoros Borok Útja Rallye

Tavaly közel 400 km-es távot kellett teljesítenie a résztvevőknek a Mátrai és Egri Borvidéken. Gyöngyös és Eger városa is fogadta a mezőnyt, ahol motoros rendőri felvezetéssel felvonultak a Fő térre és a városok utcáink is tettek egy tiszteletkört. A versenyt egy jubileumi Vespa nyergében a Janus Mihály, Kiss Judit kettős nyerte, megelőzve ezzel Semmi-Kis Tünde kaszkadőr, a Miss World Hungary 2005 győztest, ifj. Albert Flóriánt, a Ferencváros volt labdarúgóját; Rieb Györgyöt, a zöld-fehér klub egykori elnökét; Stefano Favarot, a világbajnok Talmácsi Gábor korábbi menedzserét; valamint Kis Viktóriát „Wicca”, a H-Moto Team gyorsasági motorosát is.

A regisztráció már elindult, kattints és regisztrálj Te is, hogy ott lehess a rajtrácson!