Száguldó szépségek a pályán

A motorozás igazi férfias sport - gondolhatják sokan. Azonban az I. Motoros Borok Útja Rallye versenyen több olyan vagány motorozó hölgyet is köszönthetünk a rajtrácson, akik nem rettennek meg a két kerék láttán! Sőt van köztük, aki férfiakat megszégyenítő módon száguld nemzetközi gyorsasági motorversenyeken, vagy épp hajmeresztő kaszkadőr mutatványokat mutat be, nem is akárhogyan! Ismerjétek meg a Rallye száguldó szépségeit, Kis "Wicca" Viktóriát és Semmi-Kis Tündét!

„Nagyon örülök, hogy idén az autós mellett megrendezik a Motoros Borok Útja Rallye-t is. Két éve a menedzseremmel már volt szerencsém részt venni a XIX. Magyar Borok Útja Rallye-n, ahol rögtön sikerült is a Legjobb Női Párosnak járó kupát elhoznunk.” – mondta Kis „Wicca” Viktória, a H-Moto Team gyorsasági motorversenyzője. A csinos fiatal tehetség karrierjének eddigi legemlékezetesebb pillanata volt, mikor Katarban egy 30 fős mezőnyben kellett helyt állnia egy régebbi fejlesztésű motorral, ennek ellenére a dobogó legfelső fokára küzdötte fel magát, ezzel felrakta a női motorversenyzők térképre Magyarországot.

Kis Viktória az I. Motoros Borok Útja Rallye részvevője

A karrierjében a gyorsaság mindennél fontosabb, a pályán kívül, szabadidejében azonban inkább az élményekre koncentrál. Ezen a motoros túrán most meg is teszi, bár nem jellemző, hogy az utcán, két keréken szembe jön veled. „Én magam nem szoktam utcán motorozni, mert veszélyesnek tartom, de itt nem is a gyorsaságról szól a dolog. Gondosan megtervezett útvonalon, ellenőrzött körülmények között, motoros rendőrök és motoros mentő kíséretében fogjuk teljesíteni a távot és az ügyességi feladatokat.”

Kis Viktória az I. Motoros Borok Útja Rallye részvevője

Semmi-Kis Tünde Miss World Hungary 2005 szépségkirálynő és kaszkadőr egészen korán, 14 évesen tanult meg motorozni. „Fiatalon kiéltem a gyorsaságot és őrületet, most már jóval visszafogottabb vagyok a motoron, ritkán kap el a versenyszellem.” – jellemezte vezetési stílusát a szépségkirálynő.

Azzal együtt, hogy a versenyzés elméleti részével tisztában van, komolyan veszi a felkészülést. A pontossághoz rallye navigátorként szokott hozzá, de ez a hozzáállás érvényes rá a mindennapi életben is: „Nem szeretek késni, és nem szeretem, ha valaki késik egy velem megbeszélt találkozóról.”

Semmi-Kis Tünde az I. Motoros Borok Útja Rallye versenyzője

„A kaszkadőr csapat tagjaként mindennél fontosabb volt az összehangolt, precíz munkavégzés. Egymás minden rezdülését ismertük” – A képen Semmi-Kis Tünde arccal az aszfaltnak száguld…

Az I. Motoros Borok Útja Rallye-val kapcsolatban nem a versenyzést, hanem a részvételt, a közös élményeket tartja fontosnak. A résztvevőknek mosolyogva azt javasolja, ne hallgassanak a navigátorra. Hogy miért? Navigátorként a legelső gyorsasági szakaszon rossz itinert adtak a kezébe. Még jó, hogy a sofőr kívülről ismerte az utat…

Semmi-Kis Tünde az I. Motoros Borok Útja Rallye versenyzője

Kövesd nyomon honlapunkat és Facebook oldalunkat, hogy lásd, hogy teljesítik a hölgyek az I. Motoros Borok Útja Rallye feladatait!