Szerva itt, barátság ott - XIX. Valentin-napi Páros Teniszverseny

Közel két évtizedes hagyományt követve idén 19. alkalommal rendeztük meg a Magyar Borok Útja Valentin-napi Páros Teniszversenyt. A tenisz szerelmeseinek napja ezúttal február 18-ára esett, ennek apropóján – a “Szeressük egymást gyerekek” elvét követve – 14 versenyző páros mérte össze tudását a Tabáni Tenisz Centerben.

Valentinnapi Tenisz_001.jpg

Míg odakint még utolsó leheletével küzdött a téli időjárás, bent a sátrakban ideális körülmények között csaptak össze a párosok február 18-án szombaton 9:00 és 15:00 óra között. A selejtezők és a tétmeccsek mellett ezúttal sem maradhattak el a baráti-üzleti beszélgetések, kártya partik, emellett a résztvevők csabai kolbász falatokkal, Szentkirályi ásványvíz újdonságokkal, Mátyás Pálinkaház különlegességeivel, valamint a Vigadó Étterem által felajánlott finom borokkal hangolódhattak a következő összecsapásra.

A harmadik helyen a Rakonczai Imre – Rakonczai Viktor zenész testvérpár végzett, akik bebizonyították, hogy nemcsak a színpadon, hanem lendületes játékukkal a salakon is képesek emlékezetes pillanatokat szerezni a közönségnek.

XIX. Valentin-napi Páros Teniszverseny

A dobogó második fokára a Nagy László – Oroszi János páros állhatott fel, az aranyérmet pedig – mondhatni papírforma szerint – a Nagyiványi Tamás – Justin István összeszokott párosa vihette haza.

XIX. Valentin-napi Páros Teniszverseny

„Örülök annak, hogy a Magyar Borok Útja Valentin-napi Páros Teniszverseny égisze alatt immáron 19. alkalommal, nagyon kellemes baráti hangulatban küzdhettük-izgulhattuk végig a meccseket, és élvezhettük egymás társaságát. A mérkőzések közben a salakon harapni lehetett a feszültséget, de a pályáról mindenki mosolyogva, barátként távozott, és talán ez a legnagyobb kincs ebben a versenyben.” - mondta Megay Róbert Péter főszervező.

XIX. Valentin-napi Páros Teniszverseny

Kiss András versenybíró hozzátette: „A játékosok oldott hangulatban, ugyanakkor fegyelmezetten küzdötték végig a mérkőzéseket. A dobogósok mellett mindenképpen érdemes kiemelni a Fazakas Szabolcs – Harcsár István párost, akik a kortalan mezőnyben játéktudásukkal és lelkesedésükkel mutattak példát versenytársaiknak és a közönségnek.”

A teniszkupa ünnepélyes díjátadójára a következő, február 23-i Liszkay borvacsoránkon kerül sor, ahol a Liszkay Pincészet borai és Magos Zoltán mesterszakács gourmet fogásai mellett folytatódhatnak a kötetlen beszélgetések, sztorizások a Pesti Vígadó Étteremben. A vacsoráról bővebben ide kattintva olvashatsz!