Takler Borvacsora

Borvacsora sorozatunk történetében elérkeztünk az 50. állomáshoz! Szeretnénk Veled együtt megünnepelni ezt a mérföldkövet, ezért fogadd szeretettel meghívásomat a különleges hangulatú vacsorára, melyen az egyik legkiválóbb hazai borász, Takler Ferenc mutatkozik be!

Családjuk az 1700-as évek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel. Jelenlegi családi vállalkozásukat 1987-től folyamatosan építik, fejlesztik a mai napig, jelenleg 70 hektáron gazdálkodnak. Pincészetüket hárman irányítják ( Takler Ferenc és két fia, Ifjabb Ferenc és András ).

Borászati hitvallásuknak megfelelően sötét, testes, érett tanninokban gazdag, de bársonyosan lágy, egyedi íz világú borokat készítenek a vidék boraira jellemző fűszerességgel, zamatgazdagsággal. Vörös boraik 1.5-2 éves ászokhordós, illetve új tölgyfahordós érlelés után kerülnek palackba, ahol fajtától függően hosszú évekre elegendő potenciállal rendelkeznek.

Pincészetük kínálatában a világfajták borai, vagyis a Merlot, Cabernet Franc és Sauvignon mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a tájjellegű vörösborok, a máig különlegességnek számító Kadarka, az egyre kedveltebb Kékfrankos, valamint az előbb említett fajták házasításával készített Szekszárdi bikavér. A vörösborok mellett üde rosé-t, valamint déli stílusú fehérborokat is készítenek.

 

Időpont:              2014. november 5. (szerda) 19:00
Helyszín:             Buddha-Bar Lounge (1052 Budapest, Váci u 34.)
Megközelítés:      A Buddha-Bar Váci utcai bejárata felől
Parkolás:            Vasudvar Millenium Center Parkolóházában ajánlott (1052 Budapest, Pesti Barnabás utca 4.)

 

A borvacsorára jelentkezni október 31-ig, péntek 12:00 óráig lehet az itt látható elérhetőségek valamelyikén lehet.


Takler Borvacsora meghívó