Magyar Borok Útja Rallye

1996 óta augusztus utolsó hétvégéjén indul útjára a Magyar Borok Útja Rallye, ahol a versenyzők hazánk szebbnél szebb tájaival, pincészeteivel, pálinkafőzdéivel ismerkedhetnek meg. Az egyes állomásokon nemcsak kóstolásra van lehetőség, hanem megismerkedhetnek a helyi szokásokkal, körbejárhatják a birtokokat, pincerendszereket, beszélgethetnek hazánk kiemelkedő borászaival, pálinkakészítőivel.

A hazai borok és borvidékeink mellett célunk a gasztronómiánk, turisztikai vonzerőnk, környezetvédelmünk és közlekedésbiztonságunk népszerűsítése. A verseny sportszakmai igazgatója Majosházi Péter, a Chronomoto képviseletében, Rallye társelnöke Schmidt Győző, a Danubiana Borászati Kft. ügyvezetője, biztonsági főnök Dr. Komáromi Endre, nyugalmazott rendőrségi ezredes.

A versenyzőként induló közéleti személyiségek, neves üzletemberek, művészek, sportolók és újságírók évről évre nagy szolgálatot tesznek Magyarországnak, hiszen a médián keresztül hírt adnak az ország ismert szőlőtermő vidékeiről, borkultúrájáról, az út során látható idegenforgalmi nevezetességekről és arról a vállalkozói szellemről, amely jellemző Magyarországra. A hazai borok és borvidékeink mellett célunk a gasztronómiánk, turisztikai vonzerőnk, környezetvédelmünk és közlekedésbiztonságunk népszerűsítése. Az elmúlt évek alatt egyszer sem történt baleset, utunkat végig rendőri ellenőrzés kísérte. A versenyzők sebességellenőrzése mellett szondáztatást is végeznek.

A Rallye „a mindenki tegeződik” alapelvre épül, így a felhőtlen kikapcsolódás olyan üzleti kapcsolatok, barátságok kiépítését alapozza meg, amelyre a mindennapi nagyvárosi légkör nem nyújt lehetőséget.  Az évek során a szórakozni vágyók, borkedvelők, üzletemberek mellett neves emberekkel is találkozhattunk a versenyzők között, mint például Azurák Csaba, B. Tóth László, Bárándy Péter, Besenyei Péter, Csiszár Jenő, Csollány Szilveszter, Győrfi Pál, György István, Hajas László, Horváth László, Mádi László, Nógrádi László, Pintér Sándor, Radnai Péter, Stumpf István, Vass Károly, Vass Sándor, Zsidró Tamás és még sokan mások.

A verseny színvonalát jelzi, hogy több éve a verseny fővédnöke dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.