Magyar Borok Útja Rallye

Idén 22. alkalommal rajtol a Magyar Borok Útja Rallye! A hagyományokhoz híven, a nyár utolsó hétvégéjén, augusztus 25-én indul útjára a Magyar Borok Útja Rallye mezőnye, hogy a verseny eddigi történetében kevésbé látogatott területre, a Soproni Borvidékre is elautózzon. Utunk során érinteni tervezzük az Etyeki és a Pannonhalmi Borvidéket is, valamint a Fertő-tó osztrák oldalára is látogatást tervezünk. A jelentkezés már elindult! Érdemes mielőbb regisztrálni, hogy le ne maradj a rajtrácsról!

Magyar Borok Útja Rallye

Célunk, hogy a borkedvelő üzletemberekkel, közéleti személyiségekkel megismertessük hazánk szebbnél szebb tájait, pincészeteit a közlekedésbiztonságot és a felelősségteljes alkoholfogyasztást szem előtt tartva. A Rallye „a mindenki tegeződik” alapelvre épül, így a felhőtlen kikapcsolódás olyan üzleti kapcsolatok, barátságok kiépítését alapozza meg, amelyre a mindennapi nagyvárosi légkör nem nyújt lehetőséget. A három napos verseny alatt számos szakmai kapcsolat és barátság jön létre. E tényt nemcsak a kitűnő borok, hanem az egymás iránti őszinte érdeklődés erősíti.

Magyar Borok Útja Rallye

A tájékozódásban egy itiner segít a versenyzőknek, mely nem csak a pincészetekhez mutatja meg a helyes utat, hanem időellenőrző check point-okon is átvezet. Az útvonalról való letérést, az ellenőrző pontok kihagyását vagy a túl gyors haladást vagy a hosszas időzést a versenybírók pontlevonással sújtják. Az időkeretek betartása mellett a pontvesztést vezetéstechnikai, illetve ügyességi játékokkal és borismereti feladatokkal és kvíz kérdések megválaszolásával lehet ellensúlyozni.

A sofőrök az „iszik vagy vezet” elv szem előtt tartásával soha nem fogyaszthatnak alkoholt egészen addig, amíg a kijelölt napi táv teljesítése után le nem teszik a slusszkulcsot. Persze nélkülözniük nekik sem kell, hiszen a pincészetektől versenyzőink ajándékba kapnak egy-egy üveg bort. A KRESZ szabályairól nem feledkezhet meg senki. Versenyzőink többször számíthatnak szondáztatásra és traffipaxra. A szabályok megszegése a bírságon felül a versenyből való kizárást is maga után vonhatja.

Magyar Borok Útja Rallye

A verseny színvonalát jelzi, hogy idén is elfogadta fővédnöki felkérésünket dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki korábban már versenyzőként is részt vett a Rallye-n.

Biztonsági főnökünk ez évben is Dr. Komáromi Endre, ny. rendőrségi ezredes, sportszakmai igazgatónk Majosházi Péter a Chronomoto Team képviseletében. Borszakmai elnökséget ez évben Mészáros Kálmánt, a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságának igazgatója tölti be, aki szakmai tanácsaival segíti a rendezvény előkészületeit.

Magyar Borok Útja Rallye

Az autós Rallye 21 éves múltjára való tekintettel ismételten kiemelt médiafigyelemre számítunk. Már a versenyt megelőzően aktivitásokat szervezünk, sajtótájékoztató tartunk, ahol a borászok, együttműködő partnerek, versenyzők kapnak lehetőséget a bemutatkozásra. A versenyt nyomtatott és online felületeken, rádiókban, helyi és országos televíziók képernyőjén is kívánjuk bemutatni, valamint ismételten elkészítjük a verseny hivatalos programfüzetét.

A regisztráció már elindult, kattints és regisztrálj Te is, hogy ott lehess a rajtrácson!