Motoros Borok Útja Rallye

Évek óta tartó tervezés és hosszas előkészítő munkálatok után 2016-ban minden összejött ahhoz, hogy az autós Magyar Borok Útja Rallye 20 éves hagyományaira és szakmai tapasztalataira alapozva végre megrendezzük a Motoros Borok Útja Rallye-t. A borkedvelő üzletemberek egy új szegmensével, a motorozás szerelmeseivel is szeretnénk megismertetni hazánk szebbnél szebb tájait, mindezt úgy, hogy a borvidékek, borászatok, a legkiemelkedőbb borok mellett a tudatos, felelősségteljes és biztonságos közlekedést is szem előtt tartjuk.

A nagysikerű debütálás után, idén június 2-4. között indul útjára a Motoros Borok Útja Rallye mezőnye, hogy felfedezze a Balatoni Borrégiót! A hétvége alatt a Balatonboglári, a Badacsony, Balaton-felvidék, valamint Balatonfüred-Csopaki Borvidék lankáin tíz pincészetbe tervezünk ellátogatni. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, idén is a Vespa áll a rendezvény mellé, és a legújabb Vespa GTS 300 motorokat biztosítják a pilótáknak, ám természetesen saját motorral is rajthoz lehet állni.

Motoros Borok Útja Rallye

Ez a Rallye nem a klasszikus értelemben vett verseny, itt nem a gyorsaság a cél. Felszabadult hangulatban, de rendőri ellenőrzés – szondáztatás, traffipax – mellett keresik fel résztvevőink hazánk kiváló pincészeteit egy túra motorozás során, ezáltal kívánjuk felhívni a figyelmet nagyszerű borászainkra, a felelősségteljes alkoholfogyasztásra és a közlekedésbiztonságra. Mind a sofőröknek, mind az utasoknak tilos alkoholt fogyasztani. A borkóstolás azonban nem marad el, ugyanis a motorok biztonságos elhelyezése után a szállodában várják a borászok a versenyzőket, hogy megkóstoltassák a napközben bemutatott borokat.

Motoros Borok Útja Rallye

Minden versenyzőnknek 10 000 Ft értékű vouchert adunk ajándékba, melyet a délutáni kóstolók két napjára elosztva 5000 – 5000 Ft értékben, 1000 Ft-os címletekben válthatnak be a számukra szimpatikus pincészet standjánál. Felhívjuk szíves figyelmeteket, hogy legkésőbb a vouchereken feltüntetett nap estéjén van lehetőség a beváltására, rendelés leadására!

A verseny színvonalát jelzi, hogy idén is elfogadta fővédnöki felkérésünket dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Biztonsági főnökünk ez évben is Dr. Komáromi Endre, ny. rendőrségi ezredes, sportszakmai igazgatónk Majosházi Péter a Chronomoto Team képviseletében. Borszakmai elnökséget ez évben Mészáros Kálmánt, a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságának igazgatója tölti be, aki szakmai tanácsaival segíti a rendezvény előkészületeit.

Motoros Borok Útja Rallye

A tájékozódásban meghatározott GPS pontok segítik a versenyzőket, mely nem csak a pincészetekhez mutatja meg a helyes utat, hanem időellenőrző check point-okon is átvezetett. Az útvonalról való letérést, az ellenőrző pontok kihagyását vagy a túl gyors haladást a versenybírók hibapontokkal sújtják. A pincészeteknél közlekedésbiztonsághoz és a borászathoz kapcsolódó játékokkal, tesztlapok kitöltésével lehet ellensúlyozni az eredményt.

Motoros Borok Útja Rallye

Tavaly közel 400 km-es távot kellett teljesíteni a Mátrai és Egri Borvidéken. Gyöngyös és Eger városa is fogadta a mezőnyt, ahol motoros rendőri felvezetéssel felvonultak a Fő térre, majd a város utcáin is tettek egy tiszteletkört. Idén hasonló séma alapján a tavalyi XXI. Magyar Borok Útja Rallye útvonalát járjuk be, melyhez a Vespa ötven db motort biztosít, amire az első ötven jelentkező pályázhat, mi több, ezek a járgányok a rali után kedvezményes áron megvásárolhatók!

Tekintettel a Magyar Borok Útja Rallye 21 éves múltjára, és az új rendezvénysorozat ismertségére kiemelt médiafigyelemre számítunk. A versenyt megelőzően sajtótájékoztatót tartunk, ahol a borászok, együttműködő partnerek, résztvevők kapnak lehetőséget a bemutatkozásra. Rendezvényünket helyi és országos televíziók képernyőjén, rádiókban, valamint nyomtatott és online felületeken kívánjuk bemutatni, mi több ismételten elkészítjük a rali hivatalos programfüzetét.

Motoros Borok Útja Rallye

A start dátumának közeledtével egy részletes programtervet küldünk, mely a fontos időpontokon és helyszíneken kívül tippeket, ötleteket, előírásokat, valamint a szabályokat is tartalmazza. Az eseményt megelőzően regisztrációs napot tartunk, melyen mindenkinek kötelező megjelenni, hiszen itt kerülnek átadásra a verseny okmányai, itt kell aláírni a versenyzői nyilatkozatot, emellett kollegáink személyesen rövid eligazítást tartanak. A regisztrációs nap helyszínét a későbbiek folyamán tesszük közzé.

 

A regisztráció már elindult, kattints és regisztrálj Te is, hogy ott lehess a rajtrácson!

 

További információért fordulj hozzánk bizalommal!
info@borokutja.hu
+36 30 211 0839